Elengedés Technika

 Az alábbi, Lester Levenson által kidolgozott Elengedési Technika abban segít, hogy addig a pontig éld át újra a kellemetlen érzést, amíg rájössz, hogy valójában te generálod az érzést annak alapján, ahogy értelmezed az eseményeket, és hogy te nem vagy azonos az érzéssel, nem vagy az érzés: "Én alakítom ki azt az érzést, hogy mérges vagyok" semmint hogy "Mérges vagyok". Azzal, hogy elfogadod az érzést úgy, hogy akár érzed akár nem, mindenképpen elégedett vagy, el tudod engedni.

 "Minden harag rabbá tesz, és a másikhoz kapcsol, aki szintén hozzád van kapcsolva hasonló módon.Ez a kapocs energiát igényel mindkettőtöktől.Ezért magadat felszabadítva a másikat is automatikusan felszabadítod. Energiát és teret adsz neki a fejlődéshez, és ugyanezt teszed magaddal." /Lise Bourbeau/

 

  1. Első lépés: VÁLASSZ. Először is gondolj az életed valamelyik problémás területére - valamire, ami nagyon sürgős vagy ami miatt nagyon aggódsz. Ez lehet egy kapcsolat egy szeretett személlyel, szülővel vagy gyermekkel; vagy valaki mással; lehet a munkád, az egészséged vagy a félelemeid. Talán egy helyzet, amelyben vagy, vagy ami folyik a világban. Vagy talán egyszerűen az az érzés, amit most élsz át.

  2. Második lépés: NEVEZD MEG az érzést. Határozd meg az érzésedet a problémás területen, vagy az aktuális érzést. Milyen szó jut az eszedbe? Pontosan ezt érzed? Ha nem, határozd meg egyértelműen.

  3. Harmadik lépés: KONCENTRÁLJ. Mi az, amit igazán érzel? Most lépj vele kapcsolatba. Nyílj ki, vedd észre az érzelemhez kapcsolódó fizikai érzést, hol érzed a testedben? Koncentrálj rájuk.

  4. Negyedik lépés: ÉREZD az érzést. Szándékosan alakítsd ki. Járja be az érzés az egész testedet és a lelkedet. Ha az érzés szomorúság, akkor lehet, hogy könnyekben törsz ki, ha düh, akkor lehet, hogy forrni kezd a véred. Ez jó - most van itt az ideje, hogy érezd magát az érzést.

  5. Ötödik lépés: MEGKÜLÖNBÖZTETÉS. Légy tisztában a saját magad - TE - és az általad érzett érzés közötti különbséggel. Amikor az érzést teljesen átéled és elfogadod, egy ponton tisztán fogod érezni, hogy az érzésed nem te vagy, így lehetővé válik, hogy elengedd az érzést.

    He nem érzed, hogy el tudod engedni az érzést, érezd erősebben. Előbb vagy utóbb el fogsz érni egy pontra, ahol tiszta szívvel tudod mondani: "Igen, el tudom engedni ezt az érzést".

  6. Hatodik lépés: TANULD MEG A LECKÉT. A legfontosabb eleme ennek az eljárásnak az, hogy leszűrd a tanulságokat. Amíg nem ismered fel, hogy mit kell megtanulni a negatív érzelmeidből, addig nem fognak véglegesen kioltódni, mert amíg a leckét meg nem tanuljuk egyszer és mindenkorra, addig mindig újjászületnek. Végül is a nagyon erős érzelmek üzenetek - tudatják, hogy valamit meg kell tanulni.

  7. Hetedik lépés: ELENGEDÉS. Mikor engeded el ezt az érzést? Előbb vagy utóbb képes leszel ezt válaszolni: "Hajlandó vagyok ezt az érzést most elengedni." Engedd elmenni az érzést, egyszerűen bocsájtsd útjára, ha még nem történt meg spontán. Jó érzés elengedni - az összes energia, amelyet visszatartottál a testedben, felszabadul. Hirtelen csökken a fizikai és idegi feszültség. Sokkal nyugodtabb, békésebb, összeszedettebb, energikusabb leszel.

/ Forrás:http://www.trans4mind.hu/pozitiv/positive10.html /

 

Ajándék e-book 21 napos ujjászületési programmal, TÖLTSD LE ITT: www.ezocolour.hu