Siker alappilére

Szerinted miért van az, hogy egyes emberek teljesen elvarázsolják a környezetüket, leveszik a lábukról embertársaikat, és szinte bárminek az elérésére képesek?

 

Ezeket az embereket legtöbbször a szenvedély hajtja. Boldoggá teszi őket az, amivel nap mint nap foglalkoznak és ez a boldog tettrekészség ragad át a környezetükre is. Tűz van a szemükben, lelkesedés van a szívükben.

 

Milyen érzelmek serkentenek leginkább a siker elérésre?

 

Minden egyes érzelmüknek megvan a maga rezgésszintje. A skála alján ott van a szorongás, a frusztráció, a düh, stb. Nyilvánvaló, hogy aki ezen a szinten rezeg, annak kevés esélye van arra, hogy sikeres legyen a munkájában vagy éppen a társas kapcsolataiban. Az ilyen ember úgy gondolja, hogy majd jobb kedvű lesz, ha végre rátalál a siker. De ez pont fordítva van: arra talál rá a siker, aki először jobb kedvűvé tudja tenni magát, aki fel tudja hangolni az érzelmei rezgésszintjét. Úgyhogy éppen ez a feladatod: minden körülmények között törekedni arra, hogy jó érzések töltsenek el, akár a napoddal, akár a feladatoddal, akár az életeddel kapcsolatban. Ha így teszel, a siker sem késlekedik soká.

 

Milyen érzés kerít a hatalmába jellemzően, amikor a munkádra gondolsz?

 

A szenvedély az, ami táplálja a lelkünket és kiváltja belőlünk azt a vágyat, hogy újabb és nagyobb célok felé törjünk.Az igazán sikeres és elégedett emberek azok, akiknek munkájuk a szenvedélyük is, ami célt és értelmet hoz az életükbe, és erősítik bennük a vágyat, hogy valami nagyszerűt vigyenek véghez. A szenvedély azt is jelentheti, hogy tudjuk, mit akarunk, és meggyőződésünk, hogy el is érhetjük azt. A szeretet és az izgalom hajt tovább. Mert azáltal, hogy tudod, mit akarsz, ellenállhatatlan késztetést érzel, hogy megtaláld az utat a céljaid felé. Amikor szenvedéllyel csinálod azt, amit csinálsz akkor energia és lelkesedés sugárzik belőled.

 

 

 

 

www.ezocolour.hu