Szent utazás

Teljes szívvel közelíts az élethez! Bármit teszel, tedd teljes szívvel és a legnagyobb fegyelemmel! Amikor a gyermekeiddel vagy, legyél igazán Velük, ne gondolj a munkádra! Amikor dolgozol, a munkádra koncentrálj! Legyél jelen a pillanatban, ne az elmúlt pillanatban vagy a tegnapban, és ne is az elkövetkező pillanatban vagy a holnapban!

Légy gyengéd magadhoz! A céljaid legyenek elérhetőek, hogy ne csalódottsághoz és kiábrándultsághoz vezessenek. Legyél hajlandó mászni, mielőtt járni kezdesz! Tökéletesítsd minden készségedet, ahogy egyre tovább jutsz az úton, és bocsáss meg magadnak, amikor megbotlasz, sőt hátracsúszol. A visszalépések átmenetiek, és arra szolgálnak , hogy tanuljunk belőlük. Engedd magad visszacsúszni, figyeld meg mi történik, vesd meg a lábad, és indulj előre! A visszacsúszás a növekedés folyamatának része. Csak az ne legyen, hogy visszacsúszol, és ott maradsz! SOHA NE ADD FEL! A fejlődés állhatatosságot kíván. Soha ne veszítsd el a reményt!

Fordíts figyelmet a testedre! A tested az elméd kifejeződése. Ami a testeddel történik, ahogy bánsz vele, az hat az elméd működésére is.

A légzésed szintén figyelmet kíván. A légzés szállítja a vitális energiát, az életerőt, amit pránának nevezünk. A prána az az  energia, amely éltet Téged mint emberi lényt. Egészségedet és életerődet az határozza meg, milyen jól, mennyire kiegyensúlyozottan áramlik a prána rajtad keresztül.

Amikor az élet csalódásai keresztezik utadat, próbálj tanulni belőlük! Az életnek megvan a sötét oldala, mindenki vet árnyékot. AZ ÁRNYÉK MEGMUTATJA MERRŐL JÖN A FÉNY. Ne rejtőzz el az árnyék elől, de ne is ragaszkodj hozzá!

 

Forrás: Szvámi Ráma: Szent utazás c. könyve

/www.ezocolour.hu/