A múlt STRESSZE 1. rész

A múlt STRESSZE jelen életünk stresszének valódi forrása, amikor is valamilyen érzelmi vagy fizikai trauma történt velünk, s mivel megoldani és feldolgozni  ott és akkor nem tudtuk, ezért azóta ismételjük mindaddig, amíg  nem sikerül megoldanunk. Bevonzzuk azokat a személyeket és megteremtjük azokat az analóg helyzeteket, melyekben újrajátsszuk a régmúlt játszmáinkat. A  jelenbeli stressz sikeres felodásának  feltétele a múltbéli szituációk alapos feltárása, tudatosítása és feldolgozása.

Milyen tipikus traumák, stresszhelyzetek érhetnek bennünket életünk korai szakaszában? 

 Már fogantatásunk pillanatától   folyamatos STRESSZHATÁSOKNAK  lehetünk kitéve: pl.édesanya félelme a teherbeeséstől, külső zavaró körülmények vagy erőszakos nemi közösüléssel esett teherbe az anya.

Magzati korban STRESSZT okozhat az anyát ért bármely trauma, az anya szorongása, félelme attól pl: hogy fogyatékos lesz a gyermeke, hogy a nőiessége sérül a terhességgel és már nem lesz eléggé vonzó a férje számára, ezért tudat alatt a gyermeket hibáztatja. De stresszt kiváltó tényző lehet az apa ellenérzése a születendő gyermekkel szemben vagy bármilyen külső zavaró tényező pl: fiatal házasok a férj szüleinél laknak, ellentét alakul ki a meny és az anyós között, az ifjú férj pedig a két nő között egyensúlyozik miközben felesége úgy érzi, hogy nem vállalja őt és születendő gyermekét.

Születésnél  stresszhelyzetet jelenthet többek között a koraszülés, ikertestvér halála, köldökzsinor  rácsavarodása a nyakra vagy ha  az anya érzéstelenítéssel szül. Utóbbi esetben a gyermek úgy érezheti, hogy nem kapja meg anyjától a segítséget, csak magára számíthat.

Születés után és gyermekkorban traumát okozhat a gyermek kórházi kezelése, ha az édesanya nem akarja szoptatni, ha  hideg és elzárkozó  az anya, ha rideg a családi légkör, testvér születése (trónfosztás miatt) vagy a bölcsődei-óvodai-iskolai beszoktatás esetleg a szülők válása.

E  tudattalanba fojtott traumák a gyermek lelkében  energiablokk kialakulásához vezetnek, miközben valamelyik energiapályán zavart szenved az információ áramlása és kialakul a lelki kibillentség majd a betegség a gyermek illetve későbbi felnőttkorban.

 

www.ezocolour.hu