A MÚLT STRESSZE 2.rész

mosoly_1357488610.jpg_277x182

A korábbi bejegyzésből kiderült, hogy  fogantatástól kezdve már mennyi STRESSZHATÁSNAK vagyunk kitéve, amik felnőttkorban testi-lelki betegségek forrásaivá válhatnak. Nagyon fontos ezért, hogy az anya és az apa hogyan bánnak a gyermekkel illetve milyen kapcsolatban vannak egymással. Pl: A kislány számára minta, ahogy az édesapja az édesanyához viszonyul, később ösztönösen e minta alapján fog társat választani. A gyermek 6 éves kor alatti lelki és egészségi problémáinak okozói többnyire édesanyja érzelmi megterheltsége, elfojtásai, párkapcsolati kríziseinek köszönhetőek.

Milyen tünetei vannak a STRESSZES GYERMEKNEK?

Epilepszia, allergia, aszthma, ekcéma, hasfájás, hasmenés, szorulás, fejfájás, alvászavar, bepisilés, körömrágás, beszédzavar, evészavar, viselkedészavar, hiperaktivitás, kapcsolatteremtési, beilleszkedési nehézség, túlérzékenység, agresszió, szorongás, félelem, teljesítmény probléma, gyakori hiányzás az óvodából-iskolából...stb.

Önmagunk és gyermekünk  lelki egészsége miatt elsőszámú tényező a szülői mintáink TUDATOSÍTÁSA és az ehhez kapcsolódó önismereti munka. Mindez nem könnyű számunkra, sokszor harcolunk a tehetetlenség érzésével, de a tudatosságunk sokat jelent az általunk okozott  sebek, STRESSZHATÁSOK megelőzésében.

www.ezocolour.hu