A boldogság titka - TED előadás

Vajon mi tesz bennünket egészségessé és boldoggá egy életen keresztül?

Ha tudjuk, hogy a jelenünk hatással van a jövőnkre, mire lenne érdemes leginkább időt és energiát áldoznunk?

A JÓ KAPCSOLATOK ÖRZIK MEG A BOLDOGSÁGOT ÉS AZ EGÉSZSÉGÜNKET.

 

1, A közösségi kapcsolatok nagyon jó hatással vannak ránk, míg a magányosság „megöl”.

Akiknek több a közösségi kapcsolatuk: akár családi, akár baráti, egyéb…boldogabbak, egészségesebbek, és tovább élnek, mint azok a társaik, akiknek kevesebb kapcsolatuk van.

A magányosság mérgező. A magányos ember agytevékenysége is előbb indul hanyatlásnak, rövidebb ideig él, mint a nem magányos társai. A tömegben is lehet valaki magányos, sőt akár egy házasságban is.

 

2, Nem csak a barátaink száma fontos, és nemcsak az, hogy komoly kapcsolatban élünk-e, hanem a közeli kapcsolataink minősége az, ami igazán számít. A marakodó életmód nagyon káros az egészségre. Például egy szeretet nélküli, veszekedéssel teletűzdelt házasság talán rosszabb hatással van az egészségünkre, mint egy válás. Azonban a meleg, szeretettel teli kapcsolatok valóságos védőhálót szőnek körénk.

 

3, A jó kapcsolatok nem csak a testünkre, hanem az agyunkra is kedvező hatással vannak. Stabil, biztonságos kapcsolatban élő emberek memóriája tovább marad éles. Akik viszont olyan kapcsolatban élnek, hogy nem igazán számíthatnak a másikra, korábban tapasztalnak memóriaromlást.

 

A JÓ ÉLETHEZ VEZETŐ ÚT JÓ KAPCSOLATOKKAL VAN KIKÖVEZVE.

 

  Video forrása:https://www.youtube.com/watch?v=6y7njZ86MaM

 

AJÁNDÉK e-book LETÖLTÉSE 21 napos újjászületési programmal