Miért teher sok kapcsolat és nem beteljesedés?

Múltbéli sérelmek, hitrendszerek, generációs minták állnak sokszor a tönkrement párkapcsolatok hátterében. Gyakran előfordul, hogy az egyik vagy mindkét fél gyermekkori hiányait szeretné bepótolni a másikkal, nem felnőttként vesznek részt a kapcsolatban, hanem függőséget, elfogadást igénylő gyermekként.

Pontosan abban a kapcsolatban élsz most, amelyre jelen állapotodban szükséged van, és amelyre képes vagy. Máskülönben más lenne a társad.

A párkapcsolat a legjobb módja annak, hogy elismerd, és végleg begyógyítsd a sebeidet és elindulj személyes egységed és teljességed megalkotása és kibontakoztatása felé.

Sokan képtelenek élvezni a jelent, mert a rémület és a fájdalom fogságában élnek. A múltnak vége, csak magunknak ártunk, amikor elfordulunk a jelen lehetőségétől. Mert a párunk csúnyán viselkedett velünk, még mindig hibáztatjuk, amiért életünk nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.

Értsd meg és engedd el a múlt összes eseményét. Mire tanított meg téged? Vágd el a múlttal az érzelmi köteléket, élvezd a jelent, és tetszés szerint alakítsd a jövődet.

Amikor valamin nem tudod túltenni magadat, az rendszerint azért van, mert még mindig neheztelsz a társadra. Ezért a következő lépés a megbocsátás. Ha megbocsátasz önmagadnak és másoknak, mentesülsz a múlt terhes örökségei alól. A megbocsátás feloldja a neheztelést, a szeretet előfeltétele. A SZERETET a legcsodálatosabb gyógymód.

 

Minden neheztelés, melyet a párod iránt őrzöl, kapcsot formál, mely rabbá tesz. Minden harag rabbá tesz, és a másikhoz kapcsol, aki szintén hozzád van kapcsolva hasonló módon. Ez a kapocs energiát igényel mindkettőtöktől. Megbocsátással magadat és a másikat is felszabadíthatod.

 

Kép: lelekmozaikok.cafeblog.hu

www.ezocolour.hu